Pulsklocka är ett smart pryl för din träning

Enkelt förklarat är en pulsklocka en pryl som mäter pulsen då du tränar. Idag finns det många olika varianter av pulsklockor och de kallas olika saker. Andra namn för dem är sportklocka, träningsklocka, aktivitetsarmband och så vidare. Dock är det inte riktigt samma sak alla dessa saker eftersom de alla kommer med mer eller mindre funktioner. På Fitnessfrank.se kan du jämföra olika modeller av just pulsklockor.

Pulsklocka

En pulsklocka är ett bra redskap om det är så att du vill planera din träning samt se till att hålla koll på träningsintensiteten eller mäta energiomsättningen under ett pass. Nuförtiden finns det ett flera olika märken av pulsklockor, allt ifrån den enklaste varianten till de med massor av funktioner.

Det en pulsklocka gör är just att mäta din puls, alltså antalet pulsslag per minut. Pulsen är ett mått på hur mycket kroppen måste arbeta, hur mycket syre som går åt vid ett visst tillfälle. Pulsen kan användas för att bestämma energiförbrukning, arbetsintensitet eller konditionsförbättring.

Genom att du har en pulsmätare så kan du enkelt hålla bra koll på din puls under tiden då du tränar. Det så att du vet om du är på rätt nivå. Det går att dela in sin träning i så kallade pulszoner då man använder en sån under träning. Dessa zoner kan vara  lätt, moderat, hård och maximal. I den lätta zonen tränar du med relativt låg puls medan du ger precis allt du har i den sista zonen.

3 Feb 2021