Prylsmart hjälper dig hitta rätt skrivbord!

Då fler och fler av oss börjar att kunna arbeta hemifrån kommer många till insikten att arbetsergonomin inte är fullt så bra som den borde. Då detta är ett problem som långsiktigt kan leda till arbetsskador råder vi dig att se över möjligheten till ett bra skrivbord från till exempel dpj.se i stället för att arbeta i soffan eller vid matbordet.

Om du redan nu vet att du är alldeles för stillasittande så rekommendera vi att du i stället läser vi artikel Höj och sänkbart skrivbord, en riktigt smart pryl!, då långvarigt sittande kan kopplas till flera sjukdomar. Men om du vanligtvis lever ett aktivt liv eller av andra anledningar vill ha ett statiskt skrivbord, läs på!

Vi har tittat på en rad olika skrivbord och nedanför hittar du vår rekommendation av de vi tycker är de bästa skrivborden.

En modern klassiker

Copenhauge 10 Desk

Copenhauge 10 är ett modernt skrivbord från HAY med fokus på en stilren stil. Skrivbord är konstruerat av Ek med en smidig skiva av plywood. Det finns 18 olika varianter av skrivbordet. Kontor eller hemmaarbete, oavsett vad du behöver så finns det en modell som passar.

Direkt Interiör kännetecknas även av funktionalitet med kvalitet och har varit en del av den skandinaviska marknaden sedan 2008.

Ett modernt skrivbord från HAY

 • En stilren design
 • 18 olika varianter
 • Lätt att montera
 • Garanti i 5 år

Formgivare: Ronan & Erwan Bouroullec

Arbetsyta: 160x80 cm

Höjd: 74 cm

Leveranstid

4-6 veckor

Köp skrivbordet hos DPJ

En bekväm lösning

 

ARKELSTORP

Skrivbordet är designat med en grov träskiva gjord för att placeras varsomhelst i rummet. Lådorna är även designade så att de inte kan dras ut helt.

Då bordsskivan är gjord av massiv furu och har behandlats med akryllack behöver du bara rengöra den med en fuktig trasa.

Ett bekvämt skrivbord från IKEA

 • Bra förvaring
 • Förnybara material
 • Lätt att montera
 • Slitstark

Formgivare: Ebba Strandberg

Arbetsyta: 140x70 cm

Höjd: 74 cm

Leveranstid

Visas först vid beställning

Köp skrivbordet hos IKEA

Det stabila industri skrivbordet

Skrivbord ULLITS

Skrivbordet är byggt i trä men designat för att efterlikna betong. Detta ger skrivbordet en unik känsla och en klar industri-look.

Skrivbordet har en push-open dörr så du slipper dörrknappar och får en väldigt stilren design.

Ett effektfullt skrivbord från JYSK

 • En tydlig industri-look
 • Stilren dörr för förvaring
 • Enkel montering
 • Tungt och stabilt

Formgivare: JYSK

Arbetsyta: 140x69 cm

Höjd: 73 cm

Leveranstid

Visas först vid beställning

Köp skrivbordet hos JYSK

Vad ska du tänka på när du köper ett skrivbord?

För att hjälpa dig i jakten på det perfekta skrivbordet kommer här våra 3 bästa tips över saker att tänka på när du köper ett skrivbord.

Säkerhet

Tänk på att skrivbordet du köper ska vara stabilt och stadigt. Det är också viktigt att det är en säkerförvaring, inga handtag eller smala hyllor som kan orsaka olyckor. Sen är det självklart viktigt att skrivbordet tål den belastning du behöver, tänk över vad du kommer ha på skrivbordet för att få en känsla av var din gräns går.

Arbetsområdet

Innan du köper ett nytt skrivbord är det viktigt att tänka vad du vill ha på skrivbordet och gärna visualisera det i förväg så att du får en känsla över vilken storlek du behöver på bänkskivans. Du vill absolut inte hamna i ett läge där du köpt ett nytt skrivbord bara för att senare inse att du inte rymmer allt du vill på det.

Yta och Ergonomi

Ett annat område som är viktigt att tänka på är hur skrivbordet är designat. Det är viktigt för att säkerställa att det passar in i rummet du ska köpa det till. Det är också viktigt att se över den ergonomiska situationen, passar bordet med stolen du har eller behöver du köpa en ny? vilken höjd föredrar du att jobba från?

 

20 Jan 2022