Investera i en smart pryl

 

 

Det finns smarta prylar som underlättar i människors vardag, också finns det smarta prylar som räddar liv. Livbojen är en riktig livräddare och har funnits i många decennier - alla vet hur man kastar ut en livboj och drar in en människa som befinner sig i vattnet och är i nöd.

Men det finns också mer avancerade prylar som räddar liv; som trots att de är avancerade finns tillgängliga för oss alla och envar att lära oss och se till att ha på platser där vi ofta rör oss. En hjärtstartare är en sådan pryl. 

Rädda liv

Har du någon gång befunnit dig på en plats där någon drabbats av plötsligt hjärtstillestånd? Om du inte har det så är jag uppriktigt glad för din skull, för det är en otäck upplevelse. Förhoppningsvis slipper du uppleva detta alls i livet.

Men om du någon gång befinner dig på en plats där någon drabbast av hjärtstopp - kanske är det till och med du själv - då lovar jkag dig att du innerligt önskar att det finns en hjärtstartare nära till hands. HLR och första hjälpen i all ära - verkligen - men med en hjärtstartare ökar chanserna för att personen vars hjärtajust stannat ska börja slå igen med 68%. Bar 2% av alla fall av hjärtstopp överlever, men siffran blir 70% om en hjärtstartare finns i närheten - och någon som kan använda den förstås.

Allt för hjärträddning på hearty.se

Hearty.se är en webbutik som säljer hjärtstartare ochalla tänkbara tillbehör, samt utbildning i hur en hjärtstartare används. Om vi alla utrustar en viktig plats i vår närhet med en hjärtstartare - och lär oss väl hur den fungerar - då kan vi tillsammans rädda många liv.

11 Feb 2017