Mer miljövänligt med diskmaskin

Electrolux diskmaskin

 

Gästbloggat om diskmaskiner av Erik Johansson.

Jag har nyligen läst ganska chockande undersökningar för mig som ändå är i vitvarubranschen. Jag läste att en person som diskar för hand i snitt använder 10 gånger så mycket vatten som en nydiskmaskin på marknaden idag använder. Det skulle alltså innebära att det är bra mycket mer miljövänligt att diska med diskmaskin än för hand även om man räknar in el-användning och tillverkning av diskmaskinen m.m.

Det här var information som jag tycker är intressant eftersom jag ofta hört att många personer sagt till mig att de hellre diskar eftersom det är mer miljövänligt. Nu kan jag berätta för alla er som går i de tankarna att det är mer miljövänligt att skaffa er en diskmaskin.

21 Dec 2011