Nattseende

Hej alla pryltokar! Idag har jag tagit mig en funderare på det här med nattseende, hur häftigt är inte det egentligen? Det finns kikare och kameror som ger en ögon i mörkret så att man kan om det finns djur elle rkanske andra människor i ens närhet, även när dimma, vegetation eller mörker ligger kompakt runt omkring en.

handladigitalt.se finns ett brett utbud av värmekameror för professionellt bruk, men eftersom intresset för just värmekameror skjutit i höjden så har priserna trillat ner några hack. Värmekameror är suveräna hjälpmedel för militär, polis, vårdpersonal och jägare som vill lokaliser människor på flykt eller i behov av vård, eller bytesdjur. Men även för "vanliga" naturentusiaster är en värmekamera källa till mycket nöje. Det är mäktigt att sitta ute i skogen en sen natt och med hjälp av värmekameran få en inblick i hur många levande varelser man faktiskt delar sin närmiljö med.

Bilder med skärpa - även på avstånd

Värmekamerorna på handladigitalt.se återger bilderna med skarp kontrast och ju större temperaturskillnaden är mellan värmekällan och dess omgivande miljö är, desto skarpare blir bilderna. Man kan få bilder i vitt, svart eller färg, beroend på vilken modell man väljer att köpa.

Olika modeller är också olika starka vad gäller avstånd. Vissa kan återge bilder på upp till 300 meter medan de bästa sträcker sig så långt som 2500 meter.

Det finns många naturentusiaster bland oss pryltokar, jag är själv en av dem, och för oss är en värmekamera ett måste. 

25 May 2016