Smart företagande

Allt fler väljer att satsa på att skapa sin egen lycka genom att driva eget företag. Man har kanske en supersmart idé - det kan räcka med en banbrytande pryl som man trot stenhårt på - samt tillräckligt med medel för att starta upp. Jag är absolut för att man ska testa sin idé på marknaden. Man lever bara en gång så man måste våga testa att göra sådant man vill göra. En stark plan är viktigt förstås, samt en hyfsad inblick i livet som egenföretagare.

Det administrativa kväver kreativiteten

Det finns väldigt mycket mer i en företagares arbetsdag än man först kanske kan tro. Man kan vara en fantastisk idéspruta och arbetshäst, men det räcker inte för att ta en hela vägen i land. Som företagare handlar en stor del av ens arbetstid om pappersarbete. Det är den bistra verkligheten och det är inte alla förberedda på. Som tur är så finns det alternativ för den som inte har tid eller ork att sköta all bokföring och redovisning själv. Man kan alltid anlita en redovisningsbyrå till hjälp.

Välj rätt redovisningsbyrå

Det finns förstås redovisningsbyråer och redovisningsbyråer och mitt smarta tips är att göra lite efterforskning på förhand, innan man anlitar en redovisningsyrå. Vissa, som A Invest och Consulting i Malmö, erbjuder mycket utöver det klassiska när det gäller redovisning och administration. De är en suverän hjälp att ha som egenföretagare.

Som entreprenör måste man få utrymme för idéer och verkställandet av dem - det får man inte om man måste ägna halva sin arbetsdag åt redovisning.

3 Nov 2016