Test: Sony Walkman B152

Vid första anblicken påminner Sony Walkman B152 om ännu en i raden av den uppsjö av MP3-spelarne som finns på marknaden. Spelaren är liten, bara 90,9 x 23,3 x 15.2mm stor.

Istället för de klassiska knapparna i fyra riktningar för att navigera har Sony ersatt det med en jog med en stor play / pause-knapp i mitten. Till höger om ratten hittar du en vanlig USB-kontakt under ett avtagbart lock.

Skärmen kan upplevas som liten, men var läsbar i de flesta förhållanden. Gränsnittet på spelaren är också ganska traditionell och enkel.

När spelaren anslöts till datorn kändes den omedelbart igen som ett standard USB-minne. Inga jobbiga programvaror som installeras med andra ord. Musikfiler kan kopieras in enkelt till spelaren via vanliga dra-och-släpp i Windows utforskaren.

Prestanda och slutsats
Att ladda spelaren tog drygt en timme via USB. Som tur är följer det med en Quick Charge-funktion. Koppla in den i 3 minuter och du har tillräckligt med laddning för cirka 90 minuters uppspelning.

En annan funktion är som är unik för Sony är Zappin, som låter dig bläddra i ditt musikbibliotek genom att spela en kort överblick av varje låt.

Uppspelningskvaliteten för Walkman B152 var bra dock med en liten brist på bas vid standardinställningarna. Jog navigeringen tog ett tag att vänja sig vid jämfört med den traditionella pil navigeringen.

Detta är en värdig spelare om du letar efter en enkel spelare att ha i exempelvis jogging-spåret eller på promenaden.

10 Oct 2010